Pátek, 19 července, 2024
- Komerční sdělení -magazin
HomeDomovZměna bez bourání. Nová tvář pro průchozí kuchyni v dvougeneračním domě

Změna bez bourání. Nová tvář pro průchozí kuchyni v dvougeneračním domě

Vymyslet moderní řešení v průchozí části dvougeneračního rodinného domu bez stavebních zásahů, který slouží jako kuchyně, může být sice náročné, ale se správným know-how rozhodně ne nemožné.

Rozloha: 13 m2

Zadání
Majitel potřeboval usměrnit především s uspořádáním větších kusů nábytku, tvarem kuchyňské linky, jelikož se jedná o poměrně netypický prostor, a také designem. Místnost si také přál vizuálně omladit a modernizovat. Stavební zásahy si majitelé nepřeli, takže designérka vycházela ze stavu dispozice a již existující instalace, která byla striktně dána prostorem.

Řešení
Přízemí rodinného domu obývá máma Zuzana, v patře si svůj samostatný byt zařizuje její syn Miroslav. Prim hraje v tomto období pro ně obnovení horní kuchyně. Jelikož její prostor v tomto případě zároveň slouží jako hlavní komunikační zóna do dalších místností se spoustou dveří a také jsou v prostoru dvě velká okna, domácí si s vhodnou dispozicí nevěděli rady. Obrátili se tedy na nás.

Průchozí kuchyně před rekonstrukcí
Kuchyně před rekonstrukcí

Při tvorbě návrhu jsem vycházela hlavně z představy klienta. Jelikož jde o mladého 36-letého muže, zcela přirozeně inklinoval k minimalismu. Tento styl jsme však „ohřáli“ právě výraznou barvou v odstínu červeného vína a vzorem na dlažbě a obkladu. Svěžího ducha v rámci kuchyně podpořilo také barové sezení při poměrně velkém poloostrově. (autorka projektu)

- Komerční sdělení -pr clanky

Najnovjše články